Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Create an account on our board

or login and enjoy all the possibilities

Existing user? Sign In

Sign In



Sign Up

Hype Zone

New theme is UP!!!

News

Stay tuned by visiting this topic

Sign in to follow this  
Liberty

Techno

Recommended Posts

Techno este o formă de muzică dance electronic, apărută în Detroit, Michigan, în Statele Unite, în a doua jumătate a anilor 1980. Prima utilizare înregistrată a termenului techno ca referire la un gen muzical specific a fost în 1988. În prezent există mai multe stiluri de techno, printre care și Detroit techno, care este considerat un stil de bază, de la care au evoluat o serie de alte subgenuri.

Muzica techno din Detroit este încă un gen foarte popular, a cărui fondatori sunt: Derrick May, Juan Atkins și Kevin Saunderson. Alti reprezentanti sunt: Jeff Mills, Carl Craig si Richie Hawtin. Cel mai des compusă și produsă în studiouri de înregistrare mici și apoi remixată de catre disc-jockey în cluburi și la petreceri, techno este mai întâi o muzică pentru a dansa.

Primele ei influențe au fost muzica house din Chicago, muzica electro, muzica new-wave, funk-ul dar și tematicele muzicale futuriste ce erau prezente în cultura populară, printre care și cultura americana industrială de la sfârșitul războiului rece.

Dupa succesul inițial al muzicii techno din Detroit care se dezvolta ca o adevarata cultura muzicală (cel putin pe plan regional) au aparut, în anii 1990, pe plan global, o mulțime de subansambluri de genuri mai mult sau mai puțin legate de genul inițial.

Termenul "techno" este derivat din cuvantul "technology". Ziariști, criticii muzicali și amatorii genului sunt de obicei prudenți referitor la folosirea termenului, temuți de asimilarea posibila ale celoralte genuri de muzica înrudite dar in realitate foarte distincte. În ciuda prudenței, în Romania cuvântul techno este adeseori folosit pentru a desemna orice formă de muzica electronică, soartă imparțită cu cuvintele "electro" și "house".

Subgenuri: Acid techno, ambient techno, minimal techno, tech house.

Sursa: wikipedia.org

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×