Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Create an account on our board

or login and enjoy all the possibilities

Existing user? Sign In

Sign In



Sign Up

Hype Zone

New theme is UP!!!

News

Stay tuned by visiting this topic

Liberty

Dance

Recommended Posts

Dance (pronunțat: /dæns/) este un gen muzical dedicat dansului, apărut în special datorită muzicii electronice.

Muzica dance este un stil al muzicii foarte accesibile publicului și transmise prin mass-media, care este ascultată in cluburi, discoteci, posturi de radio sau televiziune. Termenul "muzica dance" este folosit pentru formulele comerciale ale muzicii electronice. In orice caz, atât muzica dance cât și cea electronica sunt realizate prin tehnologie electronică, folosindu-se calculatorul sau sintetizatoare, și de prea puține ori presupune mai mult de trei instrumente fizice.

Sound-ul muzicii dance este reprodus digital (electronic) cu un ritm 4/4. Muzica dance atinge de la 120 bpm pâna la 200 bpm, în acestea incluzându-se muzica tehno, trance și house. Uneori muzica dance poate atinge pâna la 1000 bpm in genurile de tip speedcore. In general, publicul țintă al acestui tip de muzică sunt tinerii cu vârste intre 13 și 29 de ani.

Genul dance nu trebuie confundat cu muzica dance electronică, deoarece muzica dance are un caracter comercial, este o muzică populară, se produce pe bandă rulantă, se pierde foarte repede și trebuie întotdeauna reînnoita.

Piesele dance prind bine in orice locație: in cafenele, in cluburi și discoteci, in baruri, in cofetării, in autobuze, peste tot. De asemenea, stilul house este intens promovat la radio și la TV, reușind să urce audiența prin versurile simple și liniile melodice simple (uneori puerile), care sunt reținute foarte ușor, dar la fel de ușor se și uită.

Muzica dance nu reprezintă o cultură, dar în timp a reușit să devină un bun substitut al lipsurilor posturilor de televiziune sau radio, cel mai bun exemplu în acest sens fiind chiar divertismentul.

Sursa: wikipedia.org

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×