Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Create an account on our board

or login and enjoy all the possibilities

Existing user? Sign In

Sign In



Sign Up

Hype Zone

New theme is UP!!!

News

Stay tuned by visiting this topic

Liberty

Nicuşor Dan și-a anunțat oficial demisia din USR. E dispus să se întoarcă în anumite condiții

Recommended Posts

Nicuşor Dan și-a anunțat oficial demisia din USR. E dispus să se întoarcă în anumite condiții

image-2016-04-3-20912717-70-nicusor-dan.

La exact doi ani de înfiinţarea USR, Nicuşor Dan a anunţat că demisionează de la conducerea Uniunii şi din partidul pe care l-a fondat. Spune că a luat această hotărâre după ce colegii săi au vrut neapărat să se poziționeze în privința definirii familiei în Constituția României. Nicușor Dan precizează că e dispus să se întoarcă, dacă cei din partid vor reveni asupra deciziei.

ACTUALIZARE 14:00. Președintele USR, deputatul Nicușor Dan, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că pleacă din Uniunea Salvați România și a explicat că a luat decizia ca urmare a unui conflict care a apărut între opiniile lui și cele ale unei majorități din partid pe tema poziționării în privința familiei tradiționale.

Nu e nimic dramatic. (USR - n.r.) e o construcție cu mulți oameni”, a comentat liderul USR.  „În construcţia aceasta e o majoritate care vrea să meargă într-o direcţie. Eu nu cred că e bună, dar e dreptul lor să o facă. Sunt convins că se vor ţine de cuvânt şi ce am promios în campanie va fi realizat”, a spus Nicușor Dan.

USR a fost votat şi de oameni care sprijină referendumul (privind familia tradițională - n.r.), şi de oameni care nu-l sprijină. Convingerea mea fermă este că USR trebuie să se adreseze şi unora, şi altora”, și-a argumentat Nicuşor Dan decizia de a demisiona.

În zecile de întâlniri avute cu oameni pe care am încercat să-i conving să ni se alăture, le-am promis că în partid este loc pentru toată lumea, şi pentru progresişti, şi pentru conservatori, şi că nu va exista o decizie în contradicţie cu sentimentele lor identitare (...) Decizia Biroului Naţional vine să spună că unii dintre colegi sunt colegi de mâna a doua. Am făcut o promisiune pe care nu am putut să o ţin”, a arătat Nicuşor Dan.

În legătură cu referendumul referitor la familia tradițională și la dorința unei majorități din USR de a se poziționa față de acesta, Nicușor Dan a explicat că în opinia sa, există riscul ca dezbaterea pe viitor să devieze. „Lucrul cel mai rău care se poate întâmplă e ca dezbaterea să nu fie pe cine fură, cine nu fură, ci pe cine apără tradițiile şi o să ajungem ca peste 20 de ani oamenii o să fure în continuare spunând că apără tradițiile”, a declarat Nicușor Dan. 

În privința viitorului său politic, Nicușor Dan lasă ușile deschise inclusiv pentru USR. „Eu rămân disponibil pentru politica românească, pentru USR, dacă USR, printr-un for mai înalt, își reconsideră decizia pe care a luat-o”, a spus deputatul. El a ținut să precizeze că demisia sa nu a fost „o țâfnă de moment”, ci „o decizie asumată”.

Dacă partidul îşi schimbă politica pe această chestiune sunt gata să mă întorc”, le-a spus Nicușor Dan jurnaliștilor. Este gata să facă, în acest sens, o cerere de reînscriere. Alternativa ar fi să aștepte un partid în care „să se regăsească”.

Preşedintele USR Nicuşor Dan a anunţat, miercuri seară, după şedinţa Biroului Naţional, că demisionează din funcţie, după ce conducerea USR a decis prin vot să se poziţioneze împotriva revizuirii Constituţiei pentru redefiniriea familiei. După vot, Nicuşor Dan a părăsit şedinţa, spunând că demisionează, au declarat pentru News.ro surse din partid.

S-a votat pentru poziţionarea USR împotriva revizuiriii Constituţiei în privinţa familiei. În momentul acela, Nicuşor Dan s-a ridicat şi a spus că demisionează”, a declarat un membru al Biroului Naţional al USR, care a precizat că un anunţ oficial este aşteptat joi.

Aceeaşi sursă a mai relatat că toţi membrii Biroului Naţional al USR au fost foarte surprinşi şi că unii dintre ei l-au rugat insistent să nu plece.

În ceea ce priveşte votul, 11 din cele 21 de voturi exprimate fiind pentru o poziţie fermă împotriva redefinirii familiei, conform aceleiaşi surse, nu a fost un vot predictibil, înregistrându-se şi 8 voturi împotrivă şi două abţineri.

S-a votat poziţionarea partidului în sensul de a fi împotriva modificării Constituţiei. Restul rămâne de văzut. A fost un vot strâns, foarte strâns. Urmează să vedem ce se întâmplă. Apararent, decizia finală o s-o ia Comitetul Politic”, a declarat pentru News.ro un vicepreşedinte USR.

Nicuşor Dan a fost criticat recent de Cristian Ghinea pentru lipsa unei poziţii clare a USR pe tema modificării Constituţiei în sensul redefinirii familiei.

Sursa: www.digi24.ro / hotnews.ro(imagine Nicușor Dan)

Edited by Liberty

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, Hellt said:

lol mi-ai facut cancer la ochi cu postul asta ms mi-ai distrus viata :]

 

Adică? Este prea mult text? :))

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 8 ore, _Denisthedude_ a spus:

Pe mine nu ma afecteaza, dar wow

 

norocu tau dar pe mn nu ca lasa si situ de la digi si citi acolo ca prostu :[[[

Edited by Hellt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bai nustiu. Ciudat sa fondezi ceva ca sa ajutI Romania si pentru un conflict sa fugi. Jalnic, eu as fi ramas daca eu eram cea care as fi fondat partidu asta.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×