Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Create an account on our board

or login and enjoy all the possibilities

Existing user? Sign In

Sign In



Sign Up

Hype Zone

New theme is UP!!!

News

Stay tuned by visiting this topic

Sign in to follow this  
ActiON_

Divizia de mobile a Sony se pregătește să stingă becul

Recommended Posts

Divizia de mobile a Sony se pregătește să stingă becul: câți oameni vor fi concediați

 

sony-xperia-xz2-alle-farben.jpg

 

Sony nu mai face de câțiva ani bani din telefoane mobile, dar abia acum s-au decis oficialii companiei japoneze să ia o decizie radicală pe marginea subiectului.

În cazul în care ai avut vreodată o afinitate pentru telefoane Sony, ar fi bine să ai în vedere că s-ar putea să nu mai dureze foarte mult timp până când vor deveni istorie. Compania a inițiat un proces agresiv de restructurare al diviziei responsabile de mobile din cadrul gigantului.

Într-o perioadă în care piața de smartphone-uri a ajuns să fie dominată de Samsung, Huawei și Apple, în această ordine, tentativele celor de la Sony sau LG de a lansat telefoane de top sunt trecute cu vederea. În teorie, terminalele celor de la Sony nu sunt neapărat slabe, dar nivelul inovațiilor semnificative este aproape inexistent. Din acest motiv, cei mai mulți utilizatori se orientează către terminale chinezești în 2019.

Una peste alta, până în 2020, forța de muncă a celor de la Sony responsabilă de telefoane mobile va fi redusă cu 50%. Asta înseamnă că, în următorul an, dacă nu vor mutați în alte divizii, cei mai mulți angajați vor rămâne fără un loc de muncă. Gestul japonezilor este departe de a fi absurd, dar atrage atenția asupra pieței din ce în ce mai agresive de mobile de la nivel global.

La momentul actual, Sony deține mai puțin de un procent din piața globală de smartphone-uri. În contextul în care, în spatele acelei ”performanțe”, se află aproximativ 4000 de angajați, până în martie 2020, vor rămâne doar 2000 de angajați. Cei restructurați din Europa și China vor primi pachete de pensionare în avans, în timp japonezii aflați în aceeași situație vor avea posibilitate să se transfere la alte divizii mai profitabile.

Este posibilă și încetare eforturilor de a comercializa terminale Sony în Asia de Sud-Est. Accentul, de acum înainte, se va pune pe Europa. Anul fiscal 2019 va fi al treilea an la rând în care divizia de mobile a Sony va ”ieși pe minus”. Reduerea costurilor fixe cu angajații ar trebui să aducă divizia pe linia de plutire. În cazul în care cota de piață scade și mai mult, probabil că se va renunța la acest proiect, iar creatorii de mobile de la Sony ”vor stinge becul”.

 

Sursa: playtech.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai sa-ti zic niste  cam la fel de cunoscute  devenite Legende la capitolul vanzari .. :))

HTC, 

blackberry,

motorola

Nokia.

Telefoane la fel de bune 

ma rog.. 

HTC si Blackberry inca misca.. pentru cei cu bani multi :).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×