Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Create an account on our board

or login and enjoy all the possibilities

Existing user? Sign In

Sign In



Sign Up

Hype Zone

New theme is UP!!!

News

Stay tuned by visiting this topic

ActiON_

Despre "Codul Penalilor"

Recommended Posts

Salut! As vrea sa discutam despre ce face PSD-ul cu justitia. Postez aici fiindca acesta mi se pare locul cel mai potrivit. Daca nu e bine unde postez, va rog sa imi spuneti sau administratorii si/sau moderatorii sa actioneze.

 

Daca nu stiti, acum o saptamana s-au votat la foc continuu trei dintre legile Justitiei (statutul si raspunderea magistratilor, organizarea CSM si a Inspectiei Judiciare si mai era ceva, dar nu mai tin minte). Majoritatea nu a tinut cont de nimeni si de nimic. Nici de Opozitie, nici de strada, nici de partenerii externi ai Romaniei, nici de ambasade, nici de UE, nici de Departamentul de Stat al SUA. Acum, legile vor merge la promulgare spre presedinte (Iohannis). Are dreptul sa le trimita doar o data inapoi Parlamentului si sa sesizeze CCR-ul (vorba vine, e o institutie deja acaparata de PSD, si chiar aceasta institutie a incalcat ea insasi Constitutia Romaniei prin deciziile aberante luate, deci rezultatul e previzibil). Parlamentul le va supune din nou votului (prin ianuarie, atunci fiind vacanta parlamentara; dar cu siguranta Dragnea va convoca o sedinta extraordinara si se va rezolva repede treaba). Nu sunt obligati sa schimbe nici macar o virgula in continutul acelor legi. Si, astfel, presedintele va fi OBLIGAT sa le promulge, fiindca asa zice legea.

 

Daca ne uitam la modificarile aduse Codului Penal, cele 3 legi mai sus mentionate vor fi niste pistoale cu apa in comparatie cu acel Cod Penal. O sa va enumar cateva dintre modificarile propuse:

-prag de 200.000 de EURO pentru abuzul in serviciu (nu 200.000 de LEI cum era la OUG13)

-"reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii astfel incat pedepsele de pana la 3 ani sa fie executate la DOMICILIU"

-"tot la domiciliu isi vor ispasi pedeapsa si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, sustinand ca scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborata cu recuperarea prejudiciilor "

-luarea si darea de mita pentru altul NU mai sunt considerate infractiuni etc (puteti si voi sa va documentati, dar acestea sunt cele mai importante modificari, in opinia mea)

Sursa informatii: gds.ro

Asadar, ce parere aveti despre ce urmeaza? Pe ce drum o va lua Romania: VEST sau EST?

Fara jigniri. Fiecare e liber sa isi exprime opinia.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic mutat.

Greseala s-a facut in ziua de vot. Acum singura solutie sunt protestele, dar nu sunt bagate in seama, so...

Indrazneste sa crezi in coruptie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putem fi băgați în seamă doar dacă vom fi cu sutele de mii în stradă. La OUG 13 am fost 600k în toată țara și au retras acea ordonanță.
Le e frică de proteste. Și e bine că le e frică.

Trimis de pe al meu NEM-L21 folosind Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aseara, 20 ianuarie 2018, a avut loc un amplu protest in Capitala, in marile orase ale Romaniei si in marile orase din strainatate. Oamenii au protestat impotriva modificarilor aduse legilor Justitiei si Codului Penal.

In Bucuresti, au fost in jur de 70.000 de protestatari (unele surse spun ca au fost 100.000 la un moment dat). Protestul a inceput in Piata Universitatii. In jurul orei 19:30 s-a plecat in mars spre Parlament. A durat circa o ora pana cand coada coloanei a parasit Piata Universitatii. Practic, tot traseul de la Universitate si pana la Parlament a fost ocupat de protestatari (vorbim de circa 2 km). Au fost si cateva incidente. Oamenii au fortat cordonul de jandarmi, fiindca nu mai aveau loc pe trotuare si doreau sa intre pe carosabil si astfel sa blocheze circulatia. Insa, cel mai important eveniment a fost cel al blocarii protestatarilor in metroul de la Universitate. Jandarmii au creat un cordon la una dintre iesiri si nu au lasat sutele de oameni sa iasa la suprafata. Au fost momente cu adevarat tensionate, situatia riscand sa degenereze in violente in subteran. Insa jandarmii au cedat si au lasat protestatarii sa iasa. De asemenea, au fost retinute 2 persoane ce aveau arme albe la ei: unul avea un pistol de jucarie iar altul o bata si un lant. In rest, nu au fost incidente majore.

Cand s-a ajuns la Parlament, in jurul orei 21:00, s-au aprins lanternele telefoanelor, asa cum a fost anul trecut in Piata Victoriei.

Si in celelalte orase oamenii au iesit in strada. Cele mai mari participari, la Cluj (10-15000), Timisoara (5000-7000), Iasi (4000-5000), Sibiu (4000), Galati (1000), Craiova (500-1000) si a.s.m.d.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×